Panzanellasalat med aubergine og paprika, servert med fetaost og sprø kjerner
25-35
Vegetar

Panzanellasalat med aubergine og paprika, servert med fetaost og sprø kjerner

Panzanella er en toskansk brødsalat med tomat, løk og sprø krutonger. Her får du også ovnsbakte grønnsaker, salt fetaost og en frisk tomatvinaigrette.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Panzanellasalat

aubergine
Aubergine
1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
cherrytomater
Cherrytomater
⅔ pakke
ruccola
Ruccola
50 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g

Brødkrutonger og sprø kjerner

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
kjerneblanding
Kjerneblanding
½–1 pakke

Tomatvinaigrette

cherrytomater
Cherrytomater
⅓ pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
dijonsennep
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke
honning
Honning
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 745 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 92 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke har en stavmikser, kan du også finhakke hvitløken og mose tomatene med en gaffel.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Panzanellasalat: Skyll og kutt auberginen og paprikaen i terninger på omtrent 2x2 cm. Fordel auberginen og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek auberginen og paprikaen midt i ovnen i 20 minutter.
  3. Brødkrutonger og sprø kjernerKutt brødet i store terninger. Fordel brødet utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brødet midt i ovnen i 8–10 minutter. Legg kjerneblandingen på brettet med brødet når det gjenstår 2–3 minutter av brødets steketid. 
  4. Tomatvinaigrette: Skyll og del alle cherrytomatene i to. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Ha omtrent en tredjedel av tomatene i et desilitermål med hvitløken, dijonsennepen, balsamicovinaigretten, honningen og litt salt og pepper. Kjør det hele til en jevn saus med en stavmikser (se tips).  
  5. Panzanellasalat, fortsettelse: Skyll ruccolaen. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Ha ruccolaen, løken, de ovnsbakte grønnsakene, brødkrutongene og resten av cherrytomatene i en stor bolle, og vend inn tomatvinaigretten. Smak til med salt og pepper. Smuldre fetaosten over salaten ved servering.
  6. God middag!