Lakseburgere med friske grønnsaker, curry- og mangodressing, servert med potet- og gulrotfries
15-20
Laktosefri

Lakseburgere med friske grønnsaker, curry- og mangodressing, servert med potet- og gulrotfries

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potet- og gulrotfries

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk

Lakseburgere

lakseburgere
Lakseburgere (Fisk)
260 g

Hamburgerbrød

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Til servering

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 787 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle tilberedningen, kan lakseburgerne og burgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potet- og gulrotfries: Skyll potetene og kutt dem i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. 
  3. Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et serveringsfat.
  4. Lakseburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme.
  6. Til servering: Sett sammen burgere av lakseburgerne, curry- og mangodressingen, salaten og tomaten, og server potet- og gulrotfriesene ved siden av.