15-20
Laktosefri
Lakseburgere med friske grønnsaker, curry- og mangodressing, servert med potet- og gulrotfries
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potet- og gulrotfries
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lakseburgere
Lakseburgere (Fisk)
260 g
Hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Til servering
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 787 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle tilberedningen, kan lakseburgerne og burgerbrødene varmes i ovnen sammen med potetene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potet- og gulrotfries: Skyll potetene og kutt dem i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
- Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et serveringsfat.
- Lakseburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme.
- Til servering: Sett sammen burgere av lakseburgerne, curry- og mangodressingen, salaten og tomaten, og server potet- og gulrotfriesene ved siden av.