20-30
Laktosefri
Lakse-yakitori med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Epleris
Jasminris
125 g
Grønt eple
1 stk
Asiatisk agurksalat
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss
Lakse-yakitori
Laksefilet (Fisk)
270 g
Grillspyd
1 pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Til servering
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 789 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt vårløken i biter på 3–4 cm, og tre dem inn på spydene mellom laksebitene for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Epleris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll eplet, og kutt det i små terninger. Når risen er ferdig, vendes epleterningene forsiktig inn i risen.
- Asiatisk agurksalat: Klem limen godt før du deler den i to og presser saften over i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp sammen til sukkeret er løst opp. Smak til med salt og pepper. Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene i limemarinaden, og la stå frem til servering.
- Lakse-yakitori: Skjær fisken i to, og tre stykkene på grillspydene. Legg fiskespydene på et stekebrett med bakepapir, og fordel soya- og ingefærsausen over. Stek spydene øverst i ovnen i 4–5 minutter.
- Servering: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et lite minutt, til de er gylne. Legg frøene over på et lite fat. Skyll vårløken og kutt den i ringer. Server chilimajonesen til retten.
- Grilltips: Yakitorispyd tilberedes tradisjonelt over grillkull, og det kan du også gjøre. Forbered tilbehøret på kjøkkenet, og ta med alt ut i hagen eller på balkongen. Yakitorispydene grilles raskt over direkte varme, og er ferdige på 2–3 minutter.