25-35
Laktosefri
Vegetar
Chili- og limepanert tofu servert med appelsin- og kålsalat, edamamebønner og villrisris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olivenolje
- hvetemel
- egg
- olje
- salt
- pepper
Villris
Villrisblanding
125 g
Spisskål- og appelsinsalat
Spisskål
½–1 bit
Appelsin
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sukker
½ ss
Olivenolje
1 ss
Chili- og limepanert tofu
Panering
75 g
Limeskall
2 ts
Chiliflak
1 pakke
Tofu (Soya)
1 pakke
Hvetemel (Egg, Hvete)
½ dl
Egg (Egg)
1 stk
Edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Servering
Lime
½ stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 973 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ha en annen vri på retten, kan du vende tofuen i litt av chilimajonesen istedenfor egg i paneringsprosessen for ekstra smak.
- Villris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Spisskål- og appelsinsalat: Del spisskålen i tynne strimler med en skarp kniv. Skrell appelsinen, og del den i terninger eller fileter. Skyll og grovhakk korianderen, og bland spisskålen, appelsinen og korianderen sammen i en skål. Bland sammen ½ ss sukker, 1 ss olivenolje, saften fra halve limen og sesamfrøene i en liten skål. Vend vinaigretten inn i salaten.
- Chili- og limepanert tofu: Ha omtrent ½ dl hvetemel i en skål, paneringen i en annen, og visp sammen 1 egg i en tredje skål. Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern, og bland sammen limeskallet og ønsket mengde av chiliflakene med egget. Tørk tofuen med litt tørkepapir, og del den i omtrent 3 cm tykke strimler. Vend tofustrimlene i først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen. Ha tofustrimlene over på en tallerken.
- Chili- og limepanert tofu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek den panerte tofuen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Krydre med litt salt.
- Edamamebønner: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek edamamebønnene i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
- Servering: Del resten av limen i båter. Server chilimajonesen, ponzusausen og limebåtene til retten.