15-20
Laktosefri
Thaisalat med storfestrimler, eggenudler, ristede peanøtter og koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- gluten,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- sukker
- salt
- pepper
Thaisalat med nudler
Eggenudler (Egg, Hvete, Gluten)
125 g
Hjertesalat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Marinerte biffstrimler
250 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Dressing
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Soyasaus (Soya)
3 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 782 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt srirachasaus i dressingen for mer hete. Stek gjerne kjøttet i flere omganger for et bedre resultat.
- Thaisalat med nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Thaisalat med nudler, fortsettelse: Skyll og rist salaten, og riv eller kutt den i mindre biter. Skrell og kutt sjalottløken og gulroten i tynne strimler. Skyll og kutt agurken i tynne strimler. Skyll og rist korianderen. Ha salaten, grønnsakene, nudlene og halvparten av korianderen over i en stor salatbolle.
- Dressing: Finhakk resten av korianderen. Del limen i to. Bland ingefærblandingen, korianderen, saften fra limen, 3 ss soyasaus og 1 ts sukker i en serveringsskål. Vend halvparten av dressingen inn i salaten.
- Thaisalat med nudler, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kjøttet og ingefærblandingen. Stek kjøttet raskt i 1–2 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
- Servering: Topp salaten med kjøttet og peanøttene, og server resten av dressingen til salaten.