20-30
Laktosefri
Glutenfri
Helstekt svinefilet med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med ramsløk og frisk reddiksalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep
Basisvarer
- sukker
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Potetsalat med ramsløk
Poteter
350 g
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½-1 pakke
Balsamicobakte gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
½ ss
Helstekt svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Frisk reddiksalat
Reddiker
½-1 pakke
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 741 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill gjerne kjøttet ute på grillen! Grill kjøttet på direkte varme, på alle sider i 3–4 minutter. Etterstek kjøttet på indirekte varme i omtrent 20 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 62 grader.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetsalat med ramsløk: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Balsamicobakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten, ½ ss sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Helstekt svinefilet: Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i 3–4 minutter, til det er godt brunet. Ha kjøttet i den ildfaste formen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 15 minutter av gulrøttenes steketid, og stek videre til gulrøttene er møre og kjøttet ferdigstekt. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.
- Frisk reddiksalat: Skyll reddikene og ruccolaen. Kutt reddikene i skiver. Ha reddikskivene, ruccolaen og 1 ss olivenolje i en bolle, og krydre med salt og pepper. Bland godt.
- Potetsalat med ramsløk, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem i en bolle. Vend inn ramsløkaiolien, og krydre med salt og pepper. Bland godt.
- God middag!