Kylling flautas med guacamole, lettsyltet rødløk og tomatsalat
Laktosefri
Glutenfri

Kylling flautas med guacamole, lettsyltet rødløk og tomatsalat

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Flautas er friterte eller stekte meksikanske tortillalefser, fylt med kylling- eller oksekjøtt og ost. Her har vi laget en litt sunnere variant med bønner og kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Vann
    • eplesider-/hvitvinseddik
    • sukker
    • salt
    • olje
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • olivenolje
    Rødløk
    ½ stk
    Vann
    1 dl
    Eplesider-/hvitvinseddik
    ½ dl
    Sukker
    3 ss
    Rødløk
    ½ stk
    Kyllingkjøttdeig
    300 g
    Three spice
    ½–1 pakke
    Tomatsalsa
    1 pakke
    Maistortillaer
    10 stk
    Vann
    ½ dl
    Salt
    ½ ts
    Hjertesalat
    1 stk
    Tomat
    1 stk
    Lime
    ½ stk
    Lime
    ½ stk
    Guacamole
    ½–1 pakke
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 688 kcal
    • Fett: 28 g
    • Karbohydrater: 70 g
    • Protein: 39 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du en airfryer hjemme, kan du prøve å steke flautasene i den. Du kan eventuelt servere dem som en taco, hvis du vil spare tid.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
     Skrell og kutt halvparten av rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
    Skrell og finhakk resten av rødløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, tilsett løken, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett tacokrydderet, tomatsalsaen og ½ dl vann. Bland det godt, og la det småkoke i 1–2 minutter. Smak til med 1 ts salt.
    Fordel kjøttfyllet på maistortillaene, og rull dem sammen. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og pensle dem med litt olje. Stek kylling flautasene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er sprø og har fått litt farge. 
     Kutt enden av hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland grønnsakene, saften fra limen og litt olivenolje i en serveringsskål.  
     Skyll og kutt limen i båter. Server limebåtene og guacamolen til retten. 
    Vel bekomme!