Kylling flautas med guacamole, lettsyltet rødløk og tomatsalat
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Kylling flautas med guacamole, lettsyltet rødløk og tomatsalat

Flautas er friterte eller stekte meksikanske tortillalefser, fylt med kylling- eller oksekjøtt og ost. Her har vi laget en litt sunnere variant med bønner og kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • vann
    • eplesider-/hvitvinseddik
    • sukker
    • salt
    • olje
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • olivenolje

    Syltet rødløk

    rødløk
    Rødløk
    ½ stk
    Vann
    1 dl
    Eplesider-/hvitvinseddik
    ½ dl
    Sukker
    3 ss

    Kylling flautas

    rødløk
    Rødløk
    ½ stk
    kyllingkjøttdeig
    Kyllingkjøttdeig
    300 g
    three spice
    Three spice
    ½–1 pakke
    tomatsalsa
    Tomatsalsa
    1 pakke
    maistortillaer
    Maistortillaer
    10 stk
    Vann
    ½ dl
    Salt
    ½ ts

    Tomatsalat

    hjertesalat
    Hjertesalat
    1 stk
    tomat
    Tomat
    1 stk
    lime
    Lime
    ½ stk

    Tilbehør

    lime
    Lime
    ½ stk
    guacamole
    Guacamole
    ½–1 pakke
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 688 kcal
    • Fett 28 g
    • Karbohydrater 70 g
    • Protein 39 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du en airfryer hjemme, kan du prøve å steke flautasene i den. Du kan eventuelt servere dem som en taco, hvis du vil spare tid.

    1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
    2. Syltet rødløk: Skrell og kutt halvparten av rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
    3. Kylling flautas: Skrell og finhakk resten av rødløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, tilsett løken, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett tacokrydderet, tomatsalsaen og ½ dl vann. Bland det godt, og la det småkoke i 1–2 minutter. Smak til med 1 ts salt.
    4. Kylling flautas, fortsettelse: Fordel kjøttfyllet på maistortillaene, og rull dem sammen. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og pensle dem med litt olje. Stek kylling flautasene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er sprø og har fått litt farge. 
    5. Tomatsalat: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland grønnsakene, saften fra limen og litt olivenolje i en serveringsskål.  
    6. Tilbehør: Skyll og kutt limen i båter. Server limebåtene og guacamolen til retten.