Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Aspargessuppe
Asparges
250 g
Asparges
100 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
50 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
3 dl
Kokte egg
Egg (Egg)
4 stk
Bagetter
Bagetter (Hvete, Gluten)
1 pakke
Topping
Gressløk
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 671 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne hvitløksbrød av bagettene! Bland sammen olivenolje og finhakket hvitløk, snitt bagettene og smør hvitløksoljen på snittflaten før du steker dem.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader.
- Aspargessuppe: Kutt av de 2 nederste centimeterne av aspargesen. Kutt av toppene, og spar disse til toppingen. Del aspargesstilkene i mindre biter. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Ha spinaten i et dørslag, og skyll den i kaldt vann.
- Aspargessuppe, fortsettelse: Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek aspargesen og løken i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Ha i omtrent 3 dl vann, grønnsaksbuljongen og crème fraîchen. Kok opp og la suppen småkoke i 10–15 minutter, eller til aspargesen er mør. Vend inn spinaten når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender, og smak til med litt salt og pepper.
- Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er de smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del dem i to før servering.
- Bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken.
- Topping: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek aspargestoppene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Krydre med litt salt og pepper, og topp suppen med eggene og aspargestoppene. Skyll og finhakk gressløken, og topp suppen med den rett før servering.