Pasta carbonara med bacon, ruccola- og tomatsalat og pinjekjerner
15-20

Pasta carbonara med bacon, ruccola- og tomatsalat og pinjekjerner

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • pepper
  • salt

Linguine og grønne erter

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
grønne erter
Grønne erter
125 g

Eggeblanding

egg
Egg (Egg)
2 stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk

Kremet baconsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
baconterninger
Baconterninger
150 g
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
1½ dl

Ruccola- og tomatsalat

ruccola
Ruccola
50 g
cherrytomater
Cherrytomater
250 g
pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1083 kcal
  • Fett 64 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels høy varme i et par minutter, til de er gylne.

  1. Linguine og grønne erter: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kok ertene sammen med pastaen det siste minuttet av pastaens koketid. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på omtrent 1 dl av pastavannet i et desilitermål.
  2. Eggeblanding: Knekk eggene i en skål, og skill eggeplommene fra eggehvitene. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland sammen eggeplommene og osten i en skål.
  3. Kremet baconsaus: Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og baconet i omtrent 3 minutter, til løken er blank og baconet er gyllent. Ha i kremfløten, og la den kremede baconsausen småkoke i omtrent 3–4 minutter, til fløten har tyknet. Smak til med salt og pepper.
  4. Pasta carbonara: Bland sammen pastaen, ertene og den kremede baconsausen, og rør inn eggeblandingen. Spe på med 1 dl av pastavannet, litt etter litt, under omrøring. Smak til med salt og pepper. 
  5. Ruccola- og tomatsalat: Skyll ruccolaen og cherrytomatene, og kutt cherrytomatene i to. Bland sammen ruccolaen, cherrytomatene, pinjekjernene og balsamicovinaigretten i en serveringsskål.
  6. Restetips: Frys ned eggehvitene, og bruk dem neste gang du trenger dem.