Fiskesuppe med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetter
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Torskefilet
165 g
Fennikel
½ stk
Gulrot
1 stk
Lettmelk
2 ½ dl
Lett crème fraîche
150 g
Fiskebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Hvetemel
1½ ss
Vann
3½ dl
Purre
½ stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
2 ss
Grove bagetter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 916 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 108 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skjær fisken i mindre biter. Skyll fennikelen og skrell gulrøttene. Kutt grønnsakene i terninger.
Smelt 1 ss smør i en stor kjele på middels høy varme, og rør inn 1½ ss hvetemel. Spe på med melken og 3½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke i 5–10 minutter. Tilsett crème fraîchen, fiskebuljongen, fennikelen og gulrøttene, og la det hele småkoke i 2–3 minutter til. Ha i fisketerningene, og la dem trekke i suppen i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Snitt purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Skyll også eplet, sitronen og persillen. Skrell og finhakk hvitløken, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Finhakk persillen. Bland sitronskallet, persillen, hvitløken, 3 ss olivenolje og litt salt i en skål.
Stek bagettene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er myk. Ha purren i en skål, og vend inn epleterningene og urtevinaigretten.
Topp suppen med purre- og epleblandingen, og server de varme bagettene ved siden av.
God middag!