Marokkansk laksefilet med bakt aubergine, ajvaryoghurt, tomatbulgur og persille

Kan grilles

Marokkansk laksefilet med bakt aubergine, ajvaryoghurt, tomatbulgur og persille

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
Tomatpuré
1 ss
Bulgur
125 g
(Hvete)
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
(Melk)
Aubergine
1 stk
Tomat
1 stk
Gul løk
1 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Ajvar
½ pakke
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 656 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil grille denne retten så kan grønnsaker, løk og laks pakkes inn i folie og grilles over direkte varme under lokk i omtrent 15 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek 1 ss tomatpuré i 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.    
Skyll auberginen og tomaten, og skrell løken. Kutt auberginen og tomaten i terninger, og løken i tynne båter. Ha grønnsakene i en ildfast form som er dekket med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 13–15 minutter.    
Ha yoghurten i en serveringsskål og smak den til med ajvar og litt salt. Eller server yoghurten og ajvaren hver for seg. 
Ta grønnsakene ut av ovnen og legg på fisken. Krydre fisken med kryddermiksen og stek videre i omtrent 5 minutter eller til fisken og grønnsakene er ferdige.  
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Server fisken med bulguren, de bakte grønnsakene, ajvaryoghurten og persillen. 
Håper det smaker! 
God middag!