15-20
Pastasalat med ovnsbakt brokkoli og cherrytomater, balsamicoglasert bacon og ramsløkaioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Pastasalat
Brokkoli
½–1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Casarecce (Hvete)
200 g
Balsamicoglasert bacon
Sjalottløk
1 stk
Bacon
150 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Sukker
½ ts
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Til servering
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Grana Padano (Melk, Laktose)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 947 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 115 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere balsamicovinaigretten ved siden av hvis du heller ønsker det.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
- Pastasalat: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skyll cherrytomatene og salaten. Fordel brokkolien og tomatene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.
- Pastasalat, fortsettelse: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Balsamicoglasert bacon: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet og løken i 4–5 minutter, eller til det er gyllent. Ha i ½ ts sukker og balsamicovinaigretten og stek videre i 1–2 minutter til baconet blir lett glasert (se tips).
- Rustikke multibrød: Stek multibrødene som anvist på pakken.
- Til servering: Ha pastaen, salaten og de stekte grønnsakene på et serveringsfat og fordel ramsløkaiolien og Grande Premium osten over. Topp med det balsamicoglaserte baconet, og server de varme multibrødene ved siden av.