Hjemmelagde Gyoza med bønner og sopp, mangosalat og ponzusaus
40-50
Vegetar

Hjemmelagde Gyoza med bønner og sopp, mangosalat og ponzusaus

Gyoza er den japanske versjonen av dumplings. De skal både stekes og dampes. Disse er fylt med bønner og sopp, og er vegetariske!

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Gyoza

sitrongress
Sitrongress
½–1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
vårløk
Vårløk
½ pakke
aromasopp
Aromasopp
100 g
aubergine
Aubergine
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
½ pakke
gyozapapir
Gyozapapir (Soya, Hvete)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss

Mangosalat

gulrot
Gulrot
1 stk
mango
Mango
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
vårløk
Vårløk
½ pakke

Steinsoppaioli og topping

 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
½ pakke
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 987 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 126 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Få med deg en kjøkkenhjelper, da går brettingen av gyozaene som en lek.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Gyoza, forberedelse: Skyll og finhakk sitrongresset, all korianderen og all vårløken. Rens soppen og skyll auberginen, og kutt begge deler i små terninger. Sil og skyll bønnene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og auberginen i omtrent 5 minutter. Vend inn ingefærblandingen, sitrongresset, bønnene og 2 ss soyasaus. Krydre med litt av steinsopppulveret, salt og pepper. Kjør blandingen litt sammen med en stavmikser. Vend til slutt inn halvparten av vårløken. 
  3. Gyoza: Fukt et rent kjøkkenhåndkle, og legg det på kjøkkenbenken. Sett fram en liten skål med vann. Fordel gyozapapirene utover håndkleet. Ha omtrent 1 ss av fyllet på den ene siden av papiret. Stryk vann langs kanten på papiret hele veien rundt, og brett den ene halvdelen over slik at gyozaen blir formet som en halvmåne. Lag 6–10 gyoza per person.
  4. Mangosalat: Skrell og kutt gulroten i tynne strimler. Skrell og kutt mangoen i strimler. Bland gulroten, mangoen, resten av korianderen og vårløken i en salatbolle. 
  5. Gyoza, fortsettelse: Varm opp en eller to stekepanner til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gyozaene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Ha 1 dl vann i hver stekepanne. Damp gyozaene under lokk (på gløtt) i 2–3 minutter. 
  6. Steinsoppaioli og topping: Bland sammen steinsoppulveret, aiolien og 1 ss soyasaus i en skål. Topp retten med steinsoppaiolien, ponzusausen og peanøttene, og server risen på siden.