Sukkersaltet laksefilet med agurksalat, dillpoteter og Røros rømmesaus
20-30
Glutenfri

Sukkersaltet laksefilet med agurksalat, dillpoteter og Røros rømmesaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • salt
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • pepper
  • olje

Dillpoteter

poteter
Poteter
350 g
dill
Dill
½ bunt
Smør (Melk)
½ ss

Sukkersaltet laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sukker
1 ss
Salt
1 ss

Agurksalat

agurk
Agurk
½–1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss

Rømmesaus

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Røros lettrømme
Røros lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 689 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke laksen uten å sukkersalte den for å korte litt ned på tilberedningstiden. Krydre fisken med litt salt og pepper under steking.

  1. Dillpoteter: Skyll og kutt av stilkene på dillen. Grovhakk resten av dillen. Kok potetene i lettsaltet vann med dillstilkene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
  2. Sukkersaltet laks: Bland sammen 1 ss sukker og 1 ss salt i en skål, og strø blandingen på begge sider av fisken. La fisken ligge med blandingen i 15 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
  3. Agurksalat: Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bland agurken og reddikene sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
  4. Rømmesaus: Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen. Bruk en visp og rør inn lettrømmen. Smak til med salt og pepper.
  5. Sukkersaltet laks, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med litt pepper underveis i stekingen. 
  6. Dillpoteter, fortsettelse: Sil av vannet på potetene og ha dem tilbake i kjelen. Vend inn ½ ss smør og den hakkede dillen fra steg 1.
  7. Vel bekomme!