Kyllingkjøttdeig med hoisinsaus, servert med fullkornsris, pak choy, sopp og sesamfrø
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingkjøttdeig med hoisinsaus, servert med fullkornsris, pak choy, sopp og sesamfrø

Søt kinesisk hoisinsaus i kombinasjon med syrlig lime, mild pak choy og frisk koriander. Nyt en sunn wok proppfull av asiatiske smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Wokkede grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
pak choy
Pak choy
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk

Kyllingkjøttdeig med hoisinsaus

kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
½ dl

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 620 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Wokk grønnsakene i to omganger hvis det blir for mye i pannen på en gang.

  1. Fullkornsris: Kok risen etter anvisning på pakken. 
  2. Wokkede grønnsaker: Skrell løken og rens sjampinjongene. Skyll pak choyen, og skyll og rens paprikaen. Kutt løken i tynne båter, og del soppen i fire. Del pak choyen i seks på langs, og kutt paprikaen i strimler.  
  3. Kyllingkjøttdeig med hoisinsaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 4 minutter, eller til den har fått stekeskorpe. Hakk den opp med en stekespade, og vend inn hoisinsausen, saften fra limen og ½ dl vann. La det hele småkoke på svak varme til sausen er kokt inn.
  4. Wokkede grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en wok eller stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wokk grønnsakene og soppen i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. 
  5. Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter. 
  6. Servering: Server grønnsakene og kyllingen med risen, og topp det hele med korianderen og sesamfrøene.