Pannestekt lyrfilet med gulrotpuré med ingefær, stekt brokkoli og kremet fiskesaus med sitron
35-45
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med gulrotpuré med ingefær, stekt brokkoli og kremet fiskesaus med sitron

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Gulrotpuré med ingefær

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
ingefær
Ingefær
½ bit
Smør (Melk)
1 ss
Vann
½–1 dl

Stekt brokkoli

rødløk
Rødløk
1 stk
brokkoli
Brokkoli
½ stk

Pannestekt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g

Fiskesaus

kremet fiskesaus med sitron
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 513 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle oppskriften, kan du koke gulrøttene og brokkolien i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Ha gjerne også litt revet ingefær og 1 ss smør over grønnsakene ved servering.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Gulrotpuré med ingefær: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver. Skrell og finhakk ingefæren, eller finriv den på et rivjern. Kok gulrøttene i 8–10 minutter, til de er møre.  
  3. Stekt brokkoli: Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Varm opp en vid kjele eller en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og brokkolibukettene i 5–6 minutter, eller til brokkolien er mør og lett gyllen. Krydre med salt og pepper.     
  4. Pannestekt lyrfilet: Krydre fisken med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.   
  5. Gulrotpuré med ingefær, fortsettelse: Hell vannet av gulrøttene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Kjør gulrøttene, ønsket mengde av ingefæren og 1 ss smør til en puré med en stavmikser. Ha i ½–1 dl vann hvis du synes konsistensen på puréen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.     
  6. Fiskesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  7. God middag!