35-45
Glutenfri
Pannestekt lyrfilet med gulrotpuré med ingefær, stekt brokkoli og kremet fiskesaus med sitron
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Gulrotpuré med ingefær
Gulrøtter
400 g
Ingefær
½ bit
Smør (Melk)
1 ss
Vann
½–1 dl
Stekt brokkoli
Rødløk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Pannestekt lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Fiskesaus
Kremet fiskesaus med sitron (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 513 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil forenkle oppskriften, kan du koke gulrøttene og brokkolien i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Ha gjerne også litt revet ingefær og 1 ss smør over grønnsakene ved servering.
- Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Gulrotpuré med ingefær: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver. Skrell og finhakk ingefæren, eller finriv den på et rivjern. Kok gulrøttene i 8–10 minutter, til de er møre.
- Stekt brokkoli: Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Varm opp en vid kjele eller en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og brokkolibukettene i 5–6 minutter, eller til brokkolien er mør og lett gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Pannestekt lyrfilet: Krydre fisken med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Gulrotpuré med ingefær, fortsettelse: Hell vannet av gulrøttene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Kjør gulrøttene, ønsket mengde av ingefæren og 1 ss smør til en puré med en stavmikser. Ha i ½–1 dl vann hvis du synes konsistensen på puréen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
- Fiskesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- God middag!