Nudelsalat med sprøpanert lakseburger, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing
30-40
Laktosefri

Nudelsalat med sprøpanert lakseburger, friske grønnsaker og sesam- og chilidressing

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • gluten,
  • peanøtter,
  • melk,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • egg
  • hvetemel
  • olje
  • smør
  • salt

Sprøpanert lakseburger

lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
panering
Panering
75 g
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
½ dl

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk

Eggenudler

Eggenudler (Egg, Hvete, Gluten)
125 g

Tilbehør

sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½–1 pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 935 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Sprøpanert lakseburger: Ha omtrent ½ dl hvetemel i en skål, paneringen i en annen, og visp sammen egget i en tredje skål. Ha litt salt på hver side av lakseburgerne og vend dem først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen. Legg burgerne over på en tallerken. 
  2. Kok opp en kjele med vann til koking av eggenudlene.
  3. Grønnsaker: Kutt bunnen av hjertesalaten. Skyll salaten og agurken. Kutt salaten i grove biter og del agurken i to på langs og deretter i skiver på skrå. Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern (se tips).
  4. EggenudlerTilbered nudlene som anvist på pakken. 
  5. Sprøpanert lakseburger, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek de panerte lakseburgerne 2 minutter på hver side, til de er gylne, og la dem hvile i 2 minutter før servering. Server lakseburgerne hele eller del dem i strimler før servering.
  6. Tilbehør: Bland sesam- og chilisausen sammen med sweet chili-sausen i en serveringsskål. Server chilidressingen til retten, og topp med de hakkede peanøttene.    
  7. Vel bekomme!