20-30
Glutenfri
Filetstykke av svin med paprika og mais, servert med nektarin- og fetaostsalat med valnøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- valnøtter,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Paprika og mais
Maiskolber
2 stk
Rød paprika
1 stk
Nektarin- og fetaostsalat med valnøtter
Sjalottløk
1 stk
Nektarin
1 stk
Valnøtter (Valnøtter)
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 840 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill kjøttet og grønnsakene! Krydre med salt og pepper og pensle med olje. Grill over direkte varme i omtrent 3 minutter. Grill kjøttet videre over indirekte varme til en kjernetemperatur på 68–70 grader. La kjøttet hvile før servering.
- Filetstykke av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i omtrent 2 minutter, til det får en fin stekeskorpe. Ha 1 ss smør i stekepannen og stek kjøttet i 4–5 minutter til, mens du øser smøret over kjøttet underveis. Stek kjøttet til det er gjennomstekt, men med en lys rosa kjerne. La kjøttet hvile i 3 minutter før servering.
- Paprika og mais: Del maiskolbene i 4. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove strimler. Varm opp stekepannen du stekte kjøttet i til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen og maisen i omtrent 4 minutter. Krydre med salt og pepper.
- Nektarin- og fetaostsalat med valnøtter: Skrell og kutt løken i skiver. Skyll og del nektarinen i båter. Grovhakk valnøttene. Ha løken, nektarinen, valnøttene og salaten i en serveringsskål, og bland inn sennepsvinaigretten. Smuldre over fetaosten.
- Servering: Kutt kjøttet i skiver og server med den stekte paprikaen, maisen og salaten.
- God middag!