Filetstykke av svin med paprika og mais, servert med nektarin- og fetaostsalat med valnøtter
20-30
Glutenfri

Filetstykke av svin med paprika og mais, servert med nektarin- og fetaostsalat med valnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • valnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Filetstykke av svin

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Paprika og mais

maiskolber
Maiskolber
2 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk

Nektarin- og fetaostsalat med valnøtter

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
nektarin
Nektarin
1 stk
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter)
1 pakke
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 840 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill kjøttet og grønnsakene! Krydre med salt og pepper og pensle med olje. Grill over direkte varme i omtrent 3 minutter. Grill kjøttet videre over indirekte varme til en kjernetemperatur på 68–70 grader. La kjøttet hvile før servering.

  1. Filetstykke av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i omtrent 2 minutter, til det får en fin stekeskorpe. Ha 1 ss smør i stekepannen og stek kjøttet i 4–5 minutter til, mens du øser smøret over kjøttet underveis. Stek kjøttet til det er gjennomstekt, men med en lys rosa kjerne. La kjøttet hvile i 3 minutter før servering.  
  2. Paprika og mais: Del maiskolbene i 4. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove strimler. Varm opp stekepannen du stekte kjøttet i til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen og maisen i omtrent 4 minutter. Krydre med salt og pepper. 
  3. Nektarin- og fetaostsalat med valnøtter: Skrell og kutt løken i skiver. Skyll og del nektarinen i båter. Grovhakk valnøttene. Ha løken, nektarinen, valnøttene og salaten i en serveringsskål, og bland inn sennepsvinaigretten. Smuldre over fetaosten. 
  4. Servering: Kutt kjøttet i skiver og server med den stekte paprikaen, maisen og salaten.  
  5. God middag!