Laktosefri
Bowl med teriyakibakt laks, frisk mango, syrlig rødkål, servert med chilimajones og jasminris
4.21 (526)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- olje
Jasminris
125 g
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
100 g
Sesamfrø
1 pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
2 ss
Gulrøtter
2 stk
Mango
½–1 stk
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 877 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 93 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Soya- eller ponzusaus passer godt til denne retten. Du kan også bruke litt av sjyen fra laksen som saus.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og fordel teriyakisausen over. Topp med sesamfrøene, og stek fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha over 1 ts sukker, 1 ss eddik og 2 ss vann, og la væsken koke inn i kålen. Smak til med salt.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt mangoen i terninger.
Ha chilimajonesen over i en serveringsskål.
Fordel risen i dype skåler, og legg laksen, den syrlige rødkålen og mangoterningene oppå. Lag små snurrer av gulrotstrimlene, og topp retten med dem og chilimajonesen.
God middag!