Fiskesuppe med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetter
25-35

Fiskesuppe med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Fiskesuppe

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
165 g
fennikel
Fennikel
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 ½ dl
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
fiskebuljong
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1½ ss
Vann
3½ dl

Purre og eple i gremolata

purre
Purre
½ stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
2 ss

Grove bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 916 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 108 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Fiskesuppe: Skjær fisken i mindre biter. Skyll fennikelen og skrell gulrøttene. Kutt grønnsakene i terninger.
  3. Fiskesuppe, fortsettelse: Smelt 1 ss smør i en stor kjele på middels høy varme, og rør inn 1½ ss hvetemel. Spe på med melken og 3½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke i 5–10 minutter. Tilsett crème fraîchen, fiskebuljongen, fennikelen og gulrøttene, og la det hele småkoke i 2–3 minutter til. Ha i fisketerningene, og la dem trekke i suppen i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  4. Purre og eple i gremolataSnitt purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Skyll også eplet, sitronen og persillen. Skrell og finhakk hvitløken, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Finhakk persillen. Bland sitronskallet, persillen, hvitløken, 3 ss olivenolje og litt salt i en skål. 
  5. Grove bagetter: Stek bagettene som anvist på pakken.
  6. Purre og eple i gremolata, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er myk. Ha purren i en skål, og vend inn epleterningene og urtevinaigretten.
  7. Topp suppen med purre- og epleblandingen, og server de varme bagettene ved siden av.