20-30
Glutenfri
Vegetar
Primørsalat med quinoa og halloumiost, servert med salsa verde
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Quinoa
Quinoamiks
125 g
Primørsalat
Nepe
1 stk
Reddiker
1 pakke
Asparges
100 g
Hjertesalat
1 stk
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Salsa verde
Salsa verde
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 724 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan tilberedes ute på grillen! Pensle grønnsaker, salat og ost med olje og krydre med salt og pepper. Grill alt over indirekte varme i noen minutter på hver side, og sett sammen salaten som oppskriften viser.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Quinoa: Kok quinoaen etter anvisning på pakken. La quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
- Primørsalat: Skyll nepen og reddikene, og kutt dem i båter. Fjern de nederste 2–3 cm på aspargesene. Kutt hjertesalaten i fire på langs, slik at du får fire båter. Ha nepene og reddikene i en ildfast form og ha i 1 ss smør og 2 ss soyasaus. Stek nepene og reddikene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Primørsalat, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiosten i omtrent 1 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Pensle aspargesene og snittflatene på hjertesalaten med olje, og krydre med salt og pepper. Stek hjertesalatbåtene og aspargesene i omtrent 2 minutt på hver side, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe.
- Servering: Fordel quinoaen på et serveringsfat. Del halloumiskivene og hjertesalaten i grove strimler, og aspargesen i mindre biter. Vend nepene og reddikene inn i salaten, og server med salsa verden.
- God middag!