25-35
Vegetar
Stekt halloumi med smørdampet asparges og sommerkål, servert med bløtkokte egg og ramsløkaioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- smør
- olje
- salt
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Bløtkokte egg
Egg (Egg)
2 stk
Smørdampet asparges og sommerkål
Sommerkål
½ stk
Asparges
100 g
Vann
2 dl
Smør (Melk)
1 ss
Stekt halloumi og sprø kjerner
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Kjerneblanding
½–1 pakke
Til servering
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 878 kcal
- Fett 67 g
- Karbohydrater 32 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er det fint vær ute, kan halloumien også grilles! Kutt hallomien i skiver, pensle de med litt olje og grill de på direkte varme i 1 minutt på hver side.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Bløtkokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6 minutter. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
- Smørdampet asparges og sommerkål: Del kålen i to båter gjennom stilkfestet. Brekk av nederste delen av aspargesene og del hver asparges i tre. Ha 2 dl vann, 1 ss smør og 1 ts salt i en stekepanne, og kok opp. Legg i kålen og aspargesene. Dekk kjelen med lokk og kok grønnsakene i 2 minutter. Ta av varmen, hell av vannet, og dekk med lokk fram til servering.
- Stekt halloumi og sprø kjerner: Kutt halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek halloumien i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i kjerneblandingen det siste minuttet.
- Til servering: Server ramsløkaiolien til retten.