Sloppy Joe-burgere med teriyakistekt kjøttdeig og coleslaw, servert med tortillachips
15-20
Laktosefri

Sloppy Joe-burgere med teriyakistekt kjøttdeig og coleslaw, servert med tortillachips

Dette er en amerikansk klassiker, der burgeren består av en saftig kjøttsaus. Her med japansk teriyakisaus og meksikanske tortillachips.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt

Teriyakistekt kjøttdeig

vårløk
Vårløk
½–1 pakke
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g

Coleslaw

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
lime
Lime
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g

Hamburgerbrød

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

tortillachips
Tortillachips
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 942 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne en frisk salat til burgerne.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Teriyakistekt kjøttdeig: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett teriyakisausen og stek videre i 3–4 minutter. Vend inn vårløken mot slutten av steketiden.
  3. Coleslaw: Ha aiolien i en skål, og smak til med saft fra limen og litt salt. Skrell og riv gulroten på den grove siden av et rivjern. Ha gulroten og den strimlede kålsalaten i en serveringsskål, og vend inn limeaiolien.
  4. Hamburgerbrød: Ta hamburgerbrødene fra hverandre, og varm dem i ovnen i 3–4 minutter. 
  5. Servering: Fyll hamburgerbrødene med kjøttet og coleslawen, og server tortillachipsene ved siden av.