15-20
Laktosefri
Sloppy Joe-burgere med teriyakistekt kjøttdeig og coleslaw, servert med tortillachips
Dette er en amerikansk klassiker, der burgeren består av en saftig kjøttsaus. Her med japansk teriyakisaus og meksikanske tortillachips.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
Teriyakistekt kjøttdeig
Vårløk
½–1 pakke
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Coleslaw
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Lime
½ stk
Gulrot
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Små tortillachips
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 965 kcal
- Fett 49 g
- Karbohydrater 88 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne en frisk salat til burgerne.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Teriyakistekt kjøttdeig: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett teriyakisausen og stek videre i 3–4 minutter. Vend inn vårløken mot slutten av steketiden.
- Coleslaw: Ha aiolien i en skål, og smak til med saft fra limen og litt salt. Skrell og riv gulroten på den grove siden av et rivjern. Ha gulroten og den strimlede kålsalaten i en serveringsskål, og vend inn limeaiolien.
- Hamburgerbrød: Ta hamburgerbrødene fra hverandre, og varm dem i ovnen i 3–4 minutter.
- Servering: Fyll hamburgerbrødene med kjøttet og coleslawen, og server tortillachipsene ved siden av.