Grillet gyroskjøtt med frisk råkostsalat, tzatzikidressing og varme brød
15-20

Grillet gyroskjøtt med frisk råkostsalat, tzatzikidressing og varme brød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper

Grillet gyros og multibrød

grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g
rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Råkostsalat

råkostmiks
Råkostmiks
150 g
tobladssalat
Tobladssalat
100 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke

Tzatziki

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 707 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Snitt halve multibrødet i to på tvers, som et pitabrød, og fyll det med kjøttet, grønnsakene og dressingen.

  1. Grillet gyros og multibrød: Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek kjøttet midt i ovnen i 8–10 minutter. Stek multibrødene i ovnen når det er 3–6 minutter igjen av steketiden. 
  2. Råkostsalat: Ha råkostmiksen og salaten i en serveringsskål, og vend inn sennepsvinaigretten.
  3. Tzatziki: Bland yoghurten og kryddermiksen sammen i en skål. Smak til med salt og pepper. 
  4. Hvis du vil tilberede på grillen: Varm opp grillen. Pakk gyroskjøttet inn i aluminumsfolie og ha den på direkte varme i 7–8 minutter. Grill multibrødene 3–4 minutter igjen av steketiden til kjøttet.