Ferske laksekarbonader med kremet potetsalat, nektarin og spinat
15-20
Glutenfri

Ferske laksekarbonader med kremet potetsalat, nektarin og spinat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper

Kremet potetsalat

poteter
Poteter
350 g
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke

Laksekarbonader og løk

rødløk
Rødløk
1 stk
lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke

Nektarin og spinat

spinat
Spinat
50 g
nektariner
Nektariner
2 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 705 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend lakseburgerne godt i ingefærblandingen, slik at de holder seg saftige. Bruk gjerne også litt soyasaus istedenfor saltet.

  1. Kremet potetsalat: Kutt potetene i fire. Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Laksekarbonader og løk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 5 minutter, til den er lett gyllen. Ha løken over i en liten skål. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek lakseburgerne i 1–2 minutter på hver side, og ta stekepannen av varmen. Krydre burgerne med litt salt og pepper (se tips). 
  3. Nektarin og spinat: Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt nektarinene i båter. Bland sammen spinaten, nektarinen, 1 ss olivenolje, 1 ss valgfri edddik, litt salt og pepper i en salatbolle. 
  4. Nektarin og spinat: Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt nektarinene i båter. Ha spinaten og nektarinene i en salatbolle og bland inn 1 ss olivenolje, 1 ss valgfri edddik, litt salt og pepper.
  5. God middag!