25-35
Kylling flautas med guacamole, lettsyltet rødløk og tomatsalat
Flautas er friterte eller stekte meksikanske tortillalefser, fylt med kylling- eller oksekjøtt og ost. Her har vi laget en litt sunnere variant med bønner og kyllingkjøttdeig.
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
Syltet rødløk
Rødløk
½ stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Kylling flautas
Rødløk
½ stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Tacokrydder
½–1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Vann
½ dl
Salt
½ ts
Tomatsalat
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Tilbehør
Lime
½ stk
Guacamole
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 688 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en airfryer hjemme, kan du prøve å steke flautasene i den. Du kan eventuelt servere dem som en taco, hvis du vil spare tid.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt halvparten av rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Kylling flautas: Skrell og finhakk resten av rødløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, tilsett løken, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett tacokrydderet, tomatsalsaen og ½ dl vann. Bland det godt, og la det småkoke i 1–2 minutter. Smak til med 1 ts salt.
- Kylling flautas, fortsettelse: Fordel kjøttfyllet på maistortillaene, og rull dem sammen. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og pensle dem med litt olje. Stek kylling flautasene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er sprø og har fått litt farge.
- Tomatsalat: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland grønnsakene, saften fra limen og litt olivenolje i en serveringsskål.
- Tilbehør: Skyll og kutt limen i båter. Server limebåtene og guacamolen til retten.