Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado og ristet sesamfrø
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider- eller hvitvinseddik
- soyasaus
- vann
- olje
Delt kinakål
200 g
Gulrot
1 stk
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Srirachasaus
½ pakke
Sukker
½ ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Soyasaus
½ ss
Jasminris
135 g
Tomatpuré
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Vann
2 ss
Soyasaus
1 ss
Sukker
½ ss
Koriander
½ bunt
Vårløk
1 pakke
Tofu
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Avokado
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 735 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Srirachasausen er veldig sterk, så smak deg frem til ønsket styrke på hurtigkimchien.
Skyll og kutt kinakålen i tynne strimler. Skrell og grovriv gulroten. Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en stor bolle sammen med ½ ss sukker, 2 ss eddik, ½ ss soyasaus, ⅓ pk pakke av tomatpuréen og ønsket mengde srirachasausen (se tips). Vend inn kålen og gulroten, og arbeid det godt sammen med en sleiv.
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Ha resten av tomatpuréen i en skål og bland inn chiliflakene, 2 ss vann, 1 ss soyasaus og ½ ss sukker.
Skyll korianderen og vårløken. Finhakk korianderen og kutt vårløken i skiver. Smuldre tofuen i en bolle. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek tofuen i 2–3 minutter. Tilsett vårløken, korianderen og 2 ss soyasaus, og ta stekepannen fra varmen.
Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og kutt det i tynne skiver.
Fordel risen i skåler og topp med hurtigkimchien, scrambled tofuen og avokadoen. Topp med sesamfrøene, korianderen og chiliketchupen.
God middag!