Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado og ristet sesamfrø
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Kimchi bowl

med scrambled tofu, avokado og ristet sesamfrø
Ny oppskrift
Under 35 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Delt kinakål
200 g
Gulrot
1 stk
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Srirachasaus
½ pakke
Glutenfri soyasaus
¼ pose
(Soya)
Sukker
½ ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Jasminris
135 g
Tomatpuré
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Glutenfri soyasaus
¼ pose
(Soya)
Vann
2 ss
Sukker
½ ss
Koriander
½ bunt
Vårløk
1 pakke
Tofu
1 pakke
(Soya)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Avokado
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Koriander
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
747 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
84 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Srirachasausen er veldig sterk, så smak deg frem til ønsket styrke på hurtigkimchien.

Skyll og kutt kinakålen i tynne strimler. Skrell og grovriv gulroten. Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en stor bolle sammen med ½ ss sukker, 2 ss eddik, ¼ pose soyasaus, ⅓ pk pakke av tomatpuréen og ønsket mengde srirachasausen (se tips). Vend inn kålen og gulroten, og arbeid det godt sammen med en sleiv.    
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Ha resten av tomatpuréen i en skål og bland inn chiliflakene, 2 ss vann, ¼ pose soyasaus og ½ ss sukker.   
Skyll korianderen og vårløken. Finhakk korianderen og kutt vårløken i skiver. Smuldre tofuen i en bolle. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek tofuen i 2–3 minutter. Tilsett vårløken, korianderen og resten av soyasausen, og ta stekepannen fra varmen.  
Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og kutt det i tynne skiver.  
 Fordel risen i skåler og topp med hurtigkimchien, scrambled tofuen og avokadoen. Topp med sesamfrøene, korianderen og chiliketchupen.
Vel bekomme!