Pannestekt lyrfilet og gulrotpuré med ingefær, servert med stekt brokkoli og smørsaus
Glutenfri

Pannestekt lyrfilet og gulrotpuré med ingefær

servert med stekt brokkoli og smørsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Ingefær
½ bit
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½–1 dl
Rødløk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
516 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle oppskriften, kan du koke gulrøttene og brokkolien i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Ha gjerne også litt revet ingefær og 1 ss smør over grønnsakene ved servering.

 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver. Skrell og finhakk ingefæren, eller finriv den på et rivjern. Kok gulrøttene i 8–10 minutter, til de er møre.  
 Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og brokkolibukettene i 5–6 minutter, eller til brokkolien er mør og lett gyllen. Krydre med salt og pepper.     
 Krydre fisken med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.   
 Hell vannet av gulrøttene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Kjør gulrøttene, ønsket mengde av ingefæren og 1 ss smør til en puré med en stavmikser. Ha i ½–1 dl vann hvis du synes konsistensen på puréen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.     
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!