Fiskesuppe
med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetterNy oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
 - Laktose·
 - Bygg·
 - Havre·
 - Fisk·
 - Hvete·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Hvetemel
 - olivenolje
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 - vann
 
Torskefilet
165 g
Fennikel
½ stk
Gulrot
1 stk
Lettmelk
2 ½ dl
Lett crème fraîche
150 g
Fiskebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Hvetemel
1½ ss
Vann
3½ dl
Purre
½ stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
2 ss
Grove bagetter
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 1027 kcal
 - Fett:
 - 45 g
 - Karbohydrater:
 - 109 g
 - Protein:
 - 46 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skjær fisken i mindre biter. Skyll fennikelen og skrell gulrøttene. Kutt grønnsakene i terninger. 
 Smelt 1 ss smør i en stor kjele på middels høy varme, og rør inn 1½ ss hvetemel. Spe på med melken og 3½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke i 5–10 minutter. Tilsett crème fraîchen, fiskebuljongen, fennikelen og gulrøttene, og la det hele småkoke i 2–3 minutter til. Ha i fisketerningene, og la dem trekke i suppen i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Snitt purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Skyll også eplet, sitronen og persillen. Kutt purren i tynne strimler, og eplet i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Finhakk persillen. Bland sitronskallet, persillen, hvitløken, 3 ss olivenolje og litt salt i en skål. 
 Stek bagettene som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er myk. Ha purren i en skål, og vend inn epleterningene og urtevinaigretten.
Topp suppen med purre- og epleblandingen, og server de varme bagettene ved siden av.
Vel bekomme!
