25-35
Fiskesuppe med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Fiskesuppe
Torskefilet (Fisk)
165 g
Fennikel
½ stk
Gulrot
1 stk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 ½ dl
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1½ ss
Vann
3½ dl
Purre og eple i gremolata
Purre
½ stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
2 ss
Grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 915 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 107 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Fiskesuppe: Skjær fisken i mindre biter. Skyll fennikelen og skrell gulrøttene. Kutt grønnsakene i terninger.
- Fiskesuppe, fortsettelse: Smelt 1 ss smør i en stor kjele på middels høy varme, og rør inn 1½ ss hvetemel. Spe på med melken og 3½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke i 5–10 minutter. Tilsett crème fraîchen, fiskebuljongen, fennikelen og gulrøttene, og la det hele småkoke i 2–3 minutter til. Ha i fisketerningene, og la dem trekke i suppen i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Purre og eple i gremolata: Snitt purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Skyll også eplet, sitronen og persillen. Kutt purren i tynne strimler, og eplet i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Finhakk persillen. Bland sitronskallet, persillen, hvitløken, 3 ss olivenolje og litt salt i en skål.
- Grove bagetter: Stek bagettene som anvist på pakken.
- Purre og eple i gremolata, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er myk. Ha purren i en skål, og vend inn epleterningene og urtevinaigretten.
- Topp suppen med purre- og epleblandingen, og server de varme bagettene ved siden av.