Glutenfri
Meksikansk bowl
med krydret kyllingkjøttdeig, syltet rødløk, guacamole og tortillachips3.99 (88)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Svart ris
125 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Tomat
1 stk
Maiskorn
½ pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Svarte bønner
½–1 pakke
Three spice
1 pakke
Vann
½–1 dl
Lime
1 stk
Lettrømme
75 g
Tortillachips
½ pakke
Guacamole
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 882 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 91 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha eventuelle rester av den syltede rødløken og laken i en lufttett beholder i kjøleskapet. Der holder den seg i flere dager.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell vannet av maisen. Ha tomaten og maisen i hver sin serveringsskål.
Sil og skyll bønnene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side. Hakk den opp og tilsett bønnene, three spice krydderet og ½–1 dl vann. Stek det hele videre i omtrent 3 minutter, eller til kjøttdeigen er gjennomstekt og vannet nesten er fordampet. Smak til med litt salt.
Kutt limen i båter. Fyll vide skåler med risen, kjøttdeigen, grønnsakene, den syltede rødløken, rømmen, tortillachipsene og guacamolen, og server limebåtene til.
Vel bekomme!