20-30
Hvit pizza med chorizo, paprika og chimichurrisaus med tomat og balsamico
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Hvit pizza med chorizo
Rød paprika
½ stk
Rødløk
⅔ stk
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Revet ost (Melk)
½–1 pakke
Chorizo
1 pakke
Chimichurri
Bladpersille
½ bunt
Sitronskall
1 ts
Tomat
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
⅓ stk
Chiliflak
½ pakke
Basilikum og oregano
½ pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Til servering
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1061 kcal
- Fett 57 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Hvit pizza med chorizo: Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt ¾ av rødløken i skiver.
- Chimichurri: Skyll persillen og sitronen. Skrell og finhakk hvitløken, og finhakk resten av rødløken fra steg 2. Kutt tomaten i små terninger. Finhakk persillen og ha det i en skål sammen med balsamicovinaigretten, hvitløken, rødløken og ønsket mengde chiliflak og basilikum og oreganokrydder. Smak til med salt, pepper og finrevet skall (kun det gule) fra sitronen.
- Hvit pizza med chorizo, fortsettelse: Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîchen jevnt utover bunnene. Strø over osten, og fordel paprikaen, løkskivene og chorizoen over. Stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter.
- Til servering: Skyll og tørk ruccolaen. Topp pizzaene med ruccolasalaten og chimichurridressingen, eller server dressingen ved siden av.