Glutenfri
Lettsaltet torskefilet
med ovnsbakte gulrøtter, spinat, kokte poteter og smørsausNy oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Smørsaus
½–1 pakke
Lettsaltet torskefilet
300 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 496 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 45 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en litt enklere tilberedning så kan potetene og fisken bakes i ovn sammen med gulrøttene og spinaten.
Varm opp
stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.
Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll spinaten. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 15 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten.
Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk.
Vel bekomme!