Kokosgryte med kylling og rød curry, søtpotet, kikerter, eple og basmatiris
20-30
Laktosefri

Kokosgryte med kylling og rød curry, søtpotet, kikerter, eple og basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Hvete

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokosgryte med kylling og rød curry

gul løk
Gul løk
1 stk
søtpotet
Søtpotet
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
lime
Lime
1 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
rød currypaste
Rød currypaste
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
2 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
2–3 dl

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Topping

rødt eple
Rødt eple
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 865 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 110 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne litt kokosflak eller cashewnøtter i en tørr stekepanne, og dryss det over gryten ved servering.

  1. Kokosgryte med kylling og rød curry: Skrell løken og søtpoteten. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Kutt kyllingen i strimler. Grovhakk løken, og kutt søtpoteten i mindre biter.   
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Kokosgryte med kylling og rød curry, fortsettelse: Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, søtpotetbitene og kyllingen i 2–3 minutter, til kyllingen er godt brunet. Tilsett halve pakken med currypasten og 1 ss hvetemel, og stek videre, under omrøring, i omtrent 1 minutt. Rør inn kokoskremen og hønsebuljongen, 2 dl vann, kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, det revne limeskallet, saften fra limen og eventuelt mer av currypasten. Tilsett mer vann om sausen er for tykk.
  4. Topping: Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og tørk korianderen. Server epleterningene og korianderen til retten.
  5. Håper det smaker!