20-30
Hoisinglasert kyllingburger med lettsyltede grønnsaker, chilimajones og koriander, servert med spicy poteter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- sulfitt,
- egg,
- hvete,
- peanøtter,
- melk,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olje
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Spicy poteter
Poteter
350 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Lettsyltede grønnsaker
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Sukker
½ ts
Hoisinglaserte kyllingburgere
Kyllingburgere
300 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
Brioche hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Til servering
Koriander
½–1 bunt
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 915 kcal
- Fett 50 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Spicy poteter: Skyll og kutt potetene i store biter. Fordel potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn ingefærblandingen. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, og snu potetene 1–2 ganger underveis i steketiden. Krydre med litt salt.
- Lettsyltede grønnsaker: Skyll agurken og skrell gulroten. Kutt agurken og gulroten i strimler på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha løken i en skål og vend inn saften fra limen og ½ ts sukker. La stå å trekke til resten av retten er klar, og vend inn agurk- og gulrotstrimlene rett før servering.
- Hoisinglaserte kyllingburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side. Pensle burgerne med hoisinsausen på begge sider, og strø over peanøttene.
- Brioche hamburgerbrød: Varm brødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
- Til servering: Skyll og tørk korianderen. Sett sammen hamburgere av hamburgerbrødene, chilimajonesen, de lettsyltede grønnsakene, korianderen og burgerne. Server potetene til retten.