20-30
Helstekt filetstykke av svin med sennepsmarinerte byggkorn, bakte rotgrønnsaker og lett urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- bygg,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Sennepsmarinerte byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
Spinat
50 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Bakte rotgrønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Rødbete
1 stk
Helstekt filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
Til servering
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 618 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skjær kjøttet i medaljonger, og stek det ferdig i stekepanne, hvis du vil.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Sennepsmarinerte byggkorn: Kok byggkornene etter anvisningen på pakken.
- Bakte rotgrønnsaker: Skrell gulrøttene, kålroten og rødbeten, og kutt dem i jevnstore terninger. Ha grønnsaksterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 5 minutter.
- Helstekt filetstykke av svin: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent.
- Bakte rotgrønnsaker, fortsettelse: Ta ut brettet med rotgrønnsaker fra ovnen. Legg kjøttet oppå grønnsakene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 65 grader. Ta grønnsakene og kjøttet ut av ovnen, og la kjøttet hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
- Sennepsmarinerte byggkorn, fortsettelse: Skyll spinaten i kaldt vann. Hell av vannet fra byggkornene, og vend inn sennepsvinaigretten og spinaten. Smak til med salt og pepper. Bland de bakte rotgrønnsakene med byggkornene.
- Servering: Server urtedressingen til retten.