Gresk auberginegrateng med grønne linser, servert med tomatsalat og urtedressing
35-45
Glutenfri
Vegetar

Gresk auberginegrateng med grønne linser, servert med tomatsalat og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Tomatsaus

tomatsausbase
Tomatsausbase
1 pakke
grønne linser
Grønne linser
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Kanel
½ ts

Aubergine

aubergine
Aubergine
1 stk

Bechamelsaus og ost

bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Salat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk

Tilbehør

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 725 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne 1–2 dl rødvin i tomatsausen og la den koke i 10 minutter, for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Tomatsaus: Ha tomatsausen i en kjele og varm den opp på middels varme. Hell vannet av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i sausen. Smak til tomatsausen med ½ ts kanel og ønsket mengde av chiliflaken.
  3. Aubergine: Del auberginen på langs i ½–1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek aubergineskivene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper underveis. 
  4. Auberginegrateng: Fordel auberginen på langs i en ildfast form, og topp med tomatsausen. Ha bechamelsausen over, og topp med den revne osten. Stek moussakaen i ovnen i 25–30 minutter.
  5. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  6. Salat: Skyll ruccolasalaten og tomaten. Del tomaten i båter, og ha ruccolaen og tomaten i en skål. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
  7. Tilbehør: Server urtedressingen til retten.