20-30
Vegetar
Falafler med varm perlecouscoussalat, servert med rødbetehummus og hvitløksdressing
Denne Midtøsten-inspirerte retten er proppfull av smak. Med sprø kikertboller, krydret couscous med ovnsbakte grønnsaker og kremet rødbetehummus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
Ovnsbakte grønnsaker
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
Perlecouscoussalat
Perlecouscous (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
½ ss
Falafler
Falafler
1 pakke
Tilbehør
Rødbetehummus (Sesamfrø)
1 pakke
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 853 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 99 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne litt revet agurk og/eller friske urter med hvitløksdressingen for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll squashen, paprikaen og tomaten. Rens paprikaen, og skrell rødløken. Kutt squashen i to på langs, og deretter i skiver. Kutt paprikaen i grove biter. Kutt rødløken og tomaten i båter. Ha grønnsakene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, kryddermiksen med fennikel og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Perlecouscoussalat: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn grønnsaksbuljongen, det tyrkiske krydderet og ½ ss smør i den ferdigkokte couscousen.
- Falafler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme og har fått en gyllen stekeskorpe.
- Perlecouscoussalat, fortsettelse: Skyll og finhakk persillen. Bland den ferdigkokte couscousen med persillen og de ovnsbakte grønnsakene.
- Tilbehør: Server rødbetehummusen og hvitløksdressingen til retten.