Falafler med varm perlecouscoussalat, servert med rødbetehummus og hvitløksdressing
Vegetar

Falafler med varm perlecouscoussalat, servert med rødbetehummus og hvitløksdressing

3.84 (75)
Under 30 min
12 Ingredienser
Denne Midtøsten-inspirerte retten er proppfull av smak. Med sprø kikertboller, krydret couscous med ovnsbakte grønnsaker og kremet rødbetehummus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • smør
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
(Sennep)
Perlecouscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Falafler
1 pakke
Rødbetehummus
1 pakke
(Sesamfrø)
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
713 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
94 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne litt revet agurk og/eller friske urter med hvitløksdressingen for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll squashen, paprikaen og tomaten. Rens paprikaen, og skrell rødløken. Kutt squashen i to på langs, og deretter i skiver. Kutt paprikaen i grove biter. Kutt rødløken og tomaten i båter. Ha grønnsakene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, kryddermiksen med fennikel og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
 Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn grønnsaksbuljongen, det tyrkiske krydderet og ½ ss smør i den ferdigkokte couscousen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme og har fått en gyllen stekeskorpe.
 Skyll og finhakk persillen. Bland den ferdigkokte couscousen med persillen og de ovnsbakte grønnsakene.
Server rødbetehummusen og hvitløksdressingen til retten.
Vel bekomme!