Falafler med varm perlecouscoussalat, servert med rødbetehummus og hvitløksdressing
20-30
Vegetar

Falafler med varm perlecouscoussalat, servert med rødbetehummus og hvitløksdressing

Denne Midtøsten-inspirerte retten er proppfull av smak. Med sprø kikertboller, krydret couscous med ovnsbakte grønnsaker og kremet rødbetehummus.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt

Ovnsbakte grønnsaker

squash
Squash
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke

Perlecouscoussalat

perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
½ ss

Falafler

falafler
Falafler
1 pakke

Tilbehør

rødbetehummus
Rødbetehummus (Sesamfrø)
1 pakke
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 719 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne litt revet agurk og/eller friske urter med hvitløksdressingen for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll squashen, paprikaen og tomaten. Rens paprikaen, og skrell rødløken. Kutt squashen i to på langs, og deretter i skiver. Kutt paprikaen i grove biter. Kutt rødløken og tomaten i båter. Ha grønnsakene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, kryddermiksen med fennikel og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. 
  3. Perlecouscoussalat: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn grønnsaksbuljongen, det tyrkiske krydderet og ½ ss smør i den ferdigkokte couscousen.
  4. Falafler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme og har fått en gyllen stekeskorpe.
  5. Perlecouscoussalat, fortsettelse: Skyll og finhakk persillen. Bland den ferdigkokte couscousen med persillen og de ovnsbakte grønnsakene.
  6. Tilbehør: Server rødbetehummusen og hvitløksdressingen til retten.