Rød curry med norsk tofu, wokket pak choy og sprø kikerter
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Rød curry med norsk tofu, wokket pak choy og sprø kikerter

Ingredienser

Allergener
  • Soya

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)

Sprø kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
karri
Karri
1 pakke

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Wokkede grønnsaker

pak choy
Pak choy
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk

Rød curry med tofu

tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
rød currypaste
Rød currypaste
¼–½ pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Sukker
1 ts
Soyasaus (Soya)
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 858 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten er sterk, så smak dere forsiktig frem litt etter litt.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Sprø kikerter: Ha kikertene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir og bland inn litt olje, salt og karrien. Stek kikertene i ovnen i 10–15 minutter, eller til de er sprø. 
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Wokkede grønnsaker: Skyll og kutt pak choyen i skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. 
  5. Rød curry med tofu: Kutt tofuen i terninger. Varm opp en gryte til middels høy varme. Tilsett ingefærblandingen, og stek tofuterningene i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av currypasten, kokoskremen, sesam- og chilisausen, 1 ts soyasaus og 1 dl vann. Rør godt om til currypasten er utblandet. Kok opp, og la det småkoke frem til servering. Smak til med 1 ts sukker og eventuelt litt salt.
  6. Wokkede grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok grønnsakene i 1–2 minutter, og krydre med litt salt.
  7. Tilbehør: Skyll og kutt limen i båter. Fyll serveringsskåler med litt av risen og curryen, og topp med grønnsakene og de sprø kikertene. Server limebåtene ved siden av.