25-35
Glutenfri
Vegetar
Meksikanske maistortillaer med crispy halloumi, chipotlestekt sopp, tomat- og løksalsa og maiskrem
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- smør
- melk
- salt
- olje
- aluminiumsfolie
- pepper
Tomat- og løksalsa
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Agurkstaver
Agurk
½ stk
Maiskrem
Maiskorn
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
½ dl
Chipotlestekt sopp
Minisjampinjong
200 g
Chipotlemiks
½ pakke
Maistortillaer
Maistortillaer
10 stk
Crispy halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
100–200 g
Tilbehør
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 686 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med syltet jalapeño.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Tomat- og løksalsa: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen tomatterningene, løken og halvparten av korianderen i en skål. Smak til med saft halve fra limen, 1 ss olivenolje og salt.
- Agurkstaver: Skyll og kutt ønsket mengde av agurken i tynne staver. Ha agurkstavene i en serveringsskål.
- Maiskrem: Sil laken av maisen, og ha maisen, ½ ss smør og ½ dl melk i en kjele. Kok opp på middels varme under omrøring. Skru av varmen, og kjør maisen til en grov maiskrem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Legg lokk på kjelen, sånn at maiskremen holder seg varm til resten av retten er klar.
- Chipotlestekt sopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Skru ned varmen til middels varme, og ha i chipotlemiksen og litt salt. Stek det hele i omtrent 1 minutt. Hold den chipotlestekte soppen varm frem til servering.
- Maistortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
- Crispy halloumi: Skjær halloumien i tynne staver. Varm opp en ny stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2–3 minutter på hver side, eller til den har en gyllen stekeskorpe.
- Tilbehør: Del resten av limen i båter, og server limebåtene, maiskremen og resten av korianderen til retten.