Persisk biryani - krydret ris med ovnsbakt blomkål, fetaost og ristede mandelskiver
20-30
Glutenfri
Vegetar

Persisk biryani - krydret ris med ovnsbakt blomkål, fetaost og ristede mandelskiver

Biryani er en tradisjonsrik rett fra Midtøsten, hvor risen både stekes og kokes i krydder for å fremheve de gode, indiske smakene.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • mandler,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Ovnsbakt blomkål

gul løk
Gul løk
½ stk
blomkål
Blomkål
½ stk
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Biryani

gul løk
Gul løk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
basmatiris
Basmatiris
125 g
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
karri
Karri
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Vann
3 dl

Tilbehør

mandelskiver
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
mynte
Mynte
1 bunt
vårløk
Vårløk
½ pakke
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 556 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne biryanien med litt granateplekjerner.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt blomkål: Skrell og grovhakk halve løken, og del blomkålen i buketter. Fordel løken og blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 16–18 minutter, eller til blomkålen er gyllen og mør.
  3. Biryani: Finhakk resten av løken og hvitløken. Skyll risen i kaldt vann. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, garam masala-krydderet og karrien i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i 3 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp under omrøring. Ha på lokk, og la biryanien småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter.
  4. Biryani, fortsettelse: Skrell og kutt gulrøttene i små terninger. Skru varmen av platen, og rør inn gulrotterningene. La biryanien hvile under lokk i 5–7 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  5. Tilbehør: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist mandelskivene i 1–2 minutter, til de har fått litt farge. Skyll og finhakk mynten og vårløken. Topp biryanien med de ristede mandelskivene, mynten og vårløken. Smuldre fetaosten over retten ved servering.