20-30
Glutenfri
Vegetar
Persisk biryani - krydret ris med ovnsbakt blomkål, fetaost og ristede mandelskiver
Biryani er en tradisjonsrik rett fra Midtøsten, hvor risen både stekes og kokes i krydder for å fremheve de gode, indiske smakene.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- mandler,
- melk
Basisvarer
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Ovnsbakt blomkål
Gul løk
½ stk
Blomkål
½ stk
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
1 pakke
Biryani
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Basmatiris
125 g
Garam masala
½–1 pakke
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Vann
3 dl
Tilbehør
Mandelskiver (Mandler)
1 pakke
Mynte
1 bunt
Vårløk
½ pakke
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 555 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne biryanien med litt granateplekjerner.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Ovnsbakt blomkål: Skrell og grovhakk halve løken, og del blomkålen i buketter. Fordel løken og blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 16–18 minutter, eller til blomkålen er gyllen og mør.
- Biryani: Finhakk resten av løken og hvitløken. Skyll risen i kaldt vann. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, garam masala-krydderet og karrien i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i 3 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp under omrøring. Ha på lokk, og la biryanien småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter.
- Biryani, fortsettelse: Skrell og kutt gulrøttene i små terninger. Skru varmen av platen, og rør inn gulrotterningene. La biryanien hvile under lokk i 5–7 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist mandelskivene i 1–2 minutter, til de har fått litt farge. Skyll og finhakk mynten og vårløken. Topp biryanien med de ristede mandelskivene, mynten og vårløken. Smuldre fetaosten over retten ved servering.