Gnocchi alla Sorrentina
20-30
Vegetar

Gnocchi alla Sorrentina

Gnocchi alla Sorrentina er en utmerket comfort food rett av bakt gnocchi som stammer fra Sorrento i Italia.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Tomatragu

gul paprika
Gul paprika
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønne linser
Grønne linser
1 pakke

Gnocchi

gnocchi
Gnocchi (Gluten)
250–500 g

Topping

fersk mozzarella
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke

Salat

Mamma Mia salatblanding
Mamma Mia salatblanding
50 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 587 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har en kjele eller stekepanne som tåler stekeovn, kan du bruke den både til å lage sausen, og til å bake retten i ovnen. Topp gjerne retten med litt frisk basilikum.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Tomatragu: Skyll, rens og del paprikaen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Vend inn basilikum- og oreganokrydderet, chiliflakene, grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene. La det hele småkoke i 5–10 minutter, eller til gnocchien er ferdigkokt. Sil laken av linsene og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i tomatraguen mot slutten av koketiden. Smak til med salt, pepper og litt sukker. 
  3. Gnocchi: Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gnocchien. 
  4. Gnocchi, fortsettelse: Kok gnocchien i omtrent 2 minutter, eller til den flyter opp. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje. 
  5. Gnocchi alla Sorrentina: Ha tomatraguen i en ildfast form og fordel gnocchien over. Riv mozzarellaen i mindre biter med fingrene, og topp raguen og gnocchien med mozzarellabitene. Gratiner gnocchiformen i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen.  
  6. Salat: Vend balsamicovinaigretten i salaten rett før servering.
  7. Restetips: Hvis du ikke tilbereder hele pakken med gnocchi, kan resten pakkes i plast og oppbevares i kjøleskapet i noen dager. Tilbereder du hele pakken med gnocchi og det er rester igjen, kan formen oppbevares i kjøleskapet og nytes til lunsj dagen etter.