Gnocchi alla Sorrentina

ONNA salat

Vegetar

Gnocchi alla Sorrentina

4.07 (121)
Under 30 min
12 Ingredienser
Gnocchi alla Sorrentina er en utmerket comfort food rett av bakt gnocchi som stammer fra Sorrento i Italia.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Gul paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønne linser
1 pakke
Gnocchi
250–500 g
(Gluten)
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Mamma Mia salatblanding
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
587 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har en kjele eller stekepanne som tåler stekeovn, kan du bruke den både til å lage sausen, og til å bake retten i ovnen. Topp gjerne retten med litt frisk basilikum.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll, rens og del paprikaen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Vend inn basilikum- og oreganokrydderet, chiliflakene, grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene. La det hele småkoke i 5–10 minutter, eller til gnocchien er ferdigkokt. Sil laken av linsene og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i tomatraguen mot slutten av koketiden. Smak til med salt, pepper og litt sukker. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gnocchien. 
 Kok gnocchien i omtrent 2 minutter, eller til den flyter opp. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje. 
Ha tomatraguen i en ildfast form og fordel gnocchien over. Riv mozzarellaen i mindre biter med fingrene, og topp raguen og gnocchien med mozzarellabitene. Gratiner gnocchiformen i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen.  
 Vend balsamicovinaigretten i salaten rett før servering.
 Hvis du ikke tilbereder hele pakken med gnocchi, kan resten pakkes i plast og oppbevares i kjøleskapet i noen dager. Tilbereder du hele pakken med gnocchi og det er rester igjen, kan formen oppbevares i kjøleskapet og nytes til lunsj dagen etter. 
Vel bekomme!