Kyllingballotiner med estragon, sitron- og hvitløksbakte potetskiver, grønne bønner og cherrytomater
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingballotiner med estragon, sitron- og hvitløksbakte potetskiver, grønne bønner og cherrytomater

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Sitron- og hvitløksbakte potetskiver

poteter
Poteter
350 g
sitron
Sitron
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Kyllingballotiner med estragon

marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g

Grønne bønner og cherrytomater

grønne bønner
Grønne bønner
150 g
cherrytomater
Cherrytomater
250 g
Olivenolje
1 ss

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 650 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Sitron- og hvitløksbakte potetskiver: Kutt potetene i skiver. Skyll og kutt sitronen i to. Kutt den ene halvdelen i tynne skiver, og resten i båter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Ha potetene, sitronskivene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir. Fordel 1 ss smør over, og krydre med salt og pepper. Ha over 1 ss soyasaus.
  3. Kyllingballotiner med estragon: Legg kyllingen oppå potetene, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er møre og kyllingen er gjennomstekt.  
  4. Grønne bønner og cherrytomater: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt endene av de grønne bønnene. Skyll og kutt tomatene i to. Kok de grønne bønnene i 2 minutter. Sil av vannet, og ha bønnene tilbake i kjelen med tomatene og 1 ss olivenolje. Krydre med salt og pepper, og bland. 
  5. Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Ha bønnene og tomatene over den ferdigstekte kyllingen og potetene, og topp med den grovhakkede persillen. Server sitronbåtene til retten.