25-35
Vegetar
Gratinert pasta mezze maniche i fløtesaus med squash og spinat, servert med ruccola- og tomatsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Gratinert pasta i fløtesaus
Pasta mezze maniche (Hvete)
200 g
Squash
½–1 stk
Spinat
50 g
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
100 g
Matfløte (Melk, Laktose)
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Vann
1 dl
Ruccola- og tomatsalat
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Hvite bønner
1 pakke
Kalamataoliven
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 772 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 96 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en raskere rett kan pastaen serveres med sausen og grønnsakene, uten å gratineres først. Topp retten med den revne osten!
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.
- Gratinert pasta i fløtesaus, forberedelse: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll squashen og spinaten, og børst soppen fri for jord. Skyll og rens paprikaen. Kutt squashen og paprikaen i terninger og soppen i skiver.
- Gratinert pasta i fløtesaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek squashen, paprikaen og soppen i 2–3 minutter, til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett spinaten, 2 dl fløte, grønnsaksbuljongen, kryddermiksen og 1 dl vann. Gi sausen et raskt oppkok, og ta den av varmen.
- Gratinert pasta i fløtesaus, fortsettelse: Fordel litt av sausen og grønnsakene utover bunnen av en stor ildfast form, og fordel deretter et lag med den kokte pastaen oppå. Gjenta dette én gang, og avslutt så med et lag med sausen og grønnsakene. Topp med den revne osten, og stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til osten er gyllen.
- Ruccola- og tomatsalat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk ruccolasalaten. Skyll bønnene i et dørslag. Bland tomaten, ruccolasalaten, bønnene og olivenene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
- God middag!