Hoisinglasert kyllingburger med lettsyltede grønnsaker, chilimajones og koriander, servert med spicy poteter
20-30

Hoisinglasert kyllingburger med lettsyltede grønnsaker, chilimajones og koriander, servert med spicy poteter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)

Spicy poteter

poteter
Poteter
350 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke

Lettsyltede grønnsaker

agurk
Agurk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
1 stk
Sukker
½ ts

Hoisinglaserte kyllingburgere

kyllingburgere
Kyllingburgere
300 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
½ pakke

Brioche hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Til servering

koriander
Koriander
½–1 bunt
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 899 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Spicy poteter: Skyll og kutt potetene i store biter. Fordel potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn ingefærblandingen. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, og snu potetene 1–2 ganger underveis i steketiden. Krydre med litt salt.
  3. Lettsyltede grønnsaker: Skyll agurken og skrell gulroten. Kutt agurken og gulroten i strimler på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Ha løken i en skål og vend inn saften fra limen og ½ ts sukker. La stå å trekke til resten av retten er klar, og vend inn agurk- og gulrotstrimlene rett før servering.
  4. Hoisinglaserte kyllingburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side. Pensle burgerne med hoisinsausen på begge sider, og strø over peanøttene.  
  5. Brioche hamburgerbrød: Varm brødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
  6. Til servering: Skyll og tørk korianderen. Sett sammen hamburgere av hamburgerbrødene, chilimajonesen, de lettsyltede grønnsakene, korianderen og burgerne. Server potetene til retten.