Panert torsk med ertepuré, ovnsbakte poteter og syltede grønnsaker
35-45
Laktosefri

Panert torsk med ertepuré, ovnsbakte poteter og syltede grønnsaker

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • melk
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Syltede grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
2 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke

Ovnsbakt panert torsk

panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g

Ertepuré

grønne erter
Grønne erter
250 g
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Tilbehør

sitron
Sitron
1 stk
remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 990 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 113 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek ertene sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes steketid for å spare tid og oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Syltede grønnsaker: Kok opp 2 dl vann, 2 ss eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Skrell gulroten, og grovriv den på et rivjern. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha gulroten, eplet og løken i en bolle, og hell over laken. Rør om, og la de syltede grønnsakene stå frem til servering. Sil av laken før servering.
  3. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Bland inn potetkrydderet når potetene er ferdig stekte. 
  4. Ovnsbakt panert torsk: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter.
  5. Ertepuré: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ertene, 1 dl melk og 1 ss smør. Kok opp, og kjør ertene til en jevn puré med en stavmikser. Spe på med mer melk hvis du synes puréen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
  6. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene og remuladen til retten.