35-45
Laktosefri
Panert torsk med ertepuré, ovnsbakte poteter og syltede grønnsaker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- melk
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Syltede grønnsaker
Gulrot
1 stk
Grønt eple
1 stk
Rødløk
1 stk
Vann
2 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Ovnsbakt panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g
Ertepuré
Grønne erter
250 g
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss
Tilbehør
Sitron
1 stk
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 990 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 113 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek ertene sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes steketid for å spare tid og oppvask.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Syltede grønnsaker: Kok opp 2 dl vann, 2 ss eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Skrell gulroten, og grovriv den på et rivjern. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha gulroten, eplet og løken i en bolle, og hell over laken. Rør om, og la de syltede grønnsakene stå frem til servering. Sil av laken før servering.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Bland inn potetkrydderet når potetene er ferdig stekte.
- Ovnsbakt panert torsk: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter.
- Ertepuré: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i ertene, 1 dl melk og 1 ss smør. Kok opp, og kjør ertene til en jevn puré med en stavmikser. Spe på med mer melk hvis du synes puréen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene og remuladen til retten.