Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter, sprø grønnkål og eplesmørsaus
35-45
Glutenfri

Pannestekt kveitefilet med potetpuré, balsamicobakte rødbeter, sprø grønnkål og eplesmørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
½–1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Balsamicobakte rødbeter og sprø grønnkål

rødbeter
Rødbeter
2 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
Olivenolje
1 ss

Eplesmørsaus

grønt eple
Grønt eple
1 stk
smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke

Pannestekt kveitefilet

kveitefilet m/skinn
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
325 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 846 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan enten koke, eller ovnsbake potetene sammen med rødbetene for å forenkle retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Potetpuré: Skrell potetene, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
  3. Balsamicobakte rødbeter og sprø grønnkål: Skrell og kutt rødbetene i omtrent 2 cm tykke skiver. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten. Stek dem i ovnen i 20 minutter, til de er gjennomstekte. Ha grønnkålstrimlene i en bolle, og kna inn 1 ss olivenolje og litt salt.
  4. Eplesmørsaus: Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm, og tilsett epleterningene rett før servering.
  5. Pannestekt kveitefilet: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær skinnet av fisken, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side.
  6. Balsamicobakte rødbeter og sprø grønnkål, fortsettelse: Ta brettet med rødbetene ut av ovnen, og topp dem med grønnkålen. Stek det hele i ovnen i 5 minutter til, eller til grønnkålen er sprø. Snu grønnkålen en gang i løpet av steketiden for et enda sprøere resultat.  
  7. Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en stavmikser hvis du har. Krydre med salt og pepper.
  8. God middag!