Gyoza med salsicciadeig, ingefær og vårløk, servert med jasminris, rettichsalat og hoisinsaus
35-45
Laktosefri

Gyoza med salsicciadeig, ingefær og vårløk, servert med jasminris, rettichsalat og hoisinsaus

Gyoza er japanske dumplings, som både stekes og dampes. Dypp dem i hoisin- og sweet chili-saus.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Gyoza

ingefær
Ingefær
½ bit
vårløk
Vårløk
½ pakke
salsicciadeig
Salsicciadeig
200–300 g
gyozapapir
Gyozapapir (Soya, Hvete)
½ pakke
Vann
3 ss
Vann
1 dl

Rettichsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rettich
Rettich
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 707 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 106 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok risen med litt karri eller gurkemeie. Da får risen en fin gulfarge som gir retten et ekstra innbydende utseende.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Gyoza, forberedelse: Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Skyll og finhakk vårløken. Bland ingefæren, vårløken, kjøttdeigen og 3 ss vann i en bolle.  
  4. Gyoza: Fukt et kjøkkenhåndkle, og legg det på kjøkkenbenken. Fordel åtte av gyozadeigene utover håndkleet om gangen. Legg omtrent 1 spiseskje fyll på den ene halvdelen av deigene. Fukt kantene på deigene hele veien rundt. Brett halvdelen av deigen uten fyll over halvdelen med fyll, slik at gyozaene blir halvmåneformede. Press kantene sammen med fingrene. Lag 8–10 gyozaer per person.
  5. Rettichsalat: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll  salatbladene i kaldt vann, og grovhakk dem. Skrell og kutt rettichen og gulroten i tynne staver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland det hele til en salat i en bolle.  
  6. Gyoza, fortsettelseVarm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek gyozaene i omtrent 1 minutt på hver side. Fordel gyozaene utover et stekebrett med kant. Hell 1 dl vann i stekebrettet med gyozaene, og stek dem i ovnen i 6–7 minutter. 
  7. Tilbehør: Kutt limen i båter. Server limebåtene, hoisinsausen og sweet chili-sausen til retten.