Stekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og salsa verde
35-45
Glutenfri

Stekt kyllingbryst med spinatrisotto, smørbakt brokkoli og salsa verde

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Smørbakt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Spinatrisotto

sjalottløk
Sjalottløk
3 stk
spinat
Spinat
50 g
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Vann
4½ dl

Stekt kyllingbryst

kyllingbryst
Kyllingbryst
300 g

Tilbehør

salsa verde
Salsa verde
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 797 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Smørbakt brokkoli: Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolibukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss smør i små biter, litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter.
  3. Spinatrisotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten i kaldt vann.  
  4. Spinatrisotto, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risen i et par minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 4½ dl vann, og la risottoen småkoke på middels varme i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn spinaten og halve pakken med Grana Padano-osten når risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.  
  5. Stekt kyllingbryst: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side.  
  6. Stekt kyllingbryst, fortsettelse: Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den på stekebrettet sammen med brokkolien når det gjenstår omtrent 6 minutter av brokkoliens steketid. Stek brokkolien og kyllingen ferdig sammen. Stikk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av en av filetene, og stek til kjernetemperaturen viser 68 °C. La filetene hvile i 3 minutter før servering. 
  7. Tilbehør: Server salsa verden til retten, og dryss over litt av Grana Padano-osten.